Kırmızı Kaliforniya Solucan Gübresiyle Para Kazanmak

 Kırmızı Kaliforniya Solucan Gübresiyle Para Kazanmak

Solucan gübresiyle para kazanmak, size çok farklı bir iş gibi gelebilir. Özellikle kırmızı Kaliforniya solucan gübresi yatırımı ile çok iyi paralar kazanılıyor. Solucanlar hakkında bilginiz varsa veya bu işi yapacaksanız öncelikle köyde bir yeriniz olması gerekiyor. Solucan gübresiyle para kazanmak kimin aklına gelirdi. Hemde ayda 10.000 TL gibi rakmlar kazanmak. Günümüzde bu işi Çanakkale’de kırmızı Kaliforniya solucanlarının dışkılarından organik olarak gübre üreten kişiler bulunmaktadır.

Ayrıca 2020 Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir? bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Solucan Gübresi Nasıl Para Kazandırır

Ortalama kilosu 3 liradan satılan solucan gübresi üretmek için ortalama 300 – 1000 arası solucana ihtiyaç vardır. Yalnız bu solucanları hepsi gübre üretmemektedir. Bu solucan türlerinden sadece Kırmızı Kaliforniya Solucanı gübre üretmektedir. Bunun için çok teknolojik bir yere de ihtiyaç yoktur. Az bir yatırımla kendi köyünüzde bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz. İlk zamanlar 50 bin adet solucan olması yeterlidir. İse başladıktan bir yıl sonra hemen solucan gübresiyle para kazanmak mümkündür.

Solucan Gübresi İçin Ne Kadar Vakit Ayırmalı

Bu iş için günlük ortalama 2 saat ayırmanız yeterli olmaktadır. Ortalama tonu 3.000 TL olan bu işte solucan sayısını arttırarak daha fazla kazanç elde edilebiliyor. Solucan gübresiyle para kazanmak için kullanılacak alanın öyle fazla olması da gerekmiyor. Hatta kendi bağ veya bahçenizi bile kullanabilirsiniz. Birçok ilginç iş fikirleri arasında bilinen bu işler çok az kişi tarafından yapılmaktadır.

Solucan Gübresi İçin Nasıl Bir Toprak Olmalı?

Değişik bir iş fikirleri arasında yer alan solucan gübresiyle para kazanmak için toprağın humuslu olması gerekmektedir. Bu toprağı elde etmek çok kolaydır. Yaşadığınız her yerde humuslu toprağı, ziraatçilere giderek satın alabilirsiniz. Bu iş için özel olarak üretilen solucan kabinleri bulunmaktadır. Bu kabinler solucanları kışın soğuktan korumak için tasarlanmış ve sıcak tutmaktadır.

Ne Kadarlık Bir Masraf Olur?

Siz de bu işi yapmak isterseniz, solucan gübresi üretmek için ortalama 5 – 10 bin TL bir masrafınız olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Mesela; oda sıcaklığı ortalama 25 derece olmalıdır. Bu sıcaklığı korumak için, bildiğimiz sarı ampulleri kullanabilirsiniz. Bunlar ısı yayan ampuller olduğundan her kabine bir tane koymanız yeterli olacaktır.

İşe başladıktan ortalama 5 ay sonra rahatlıkla solucan gübresinden para kazanmaya başlarsınız. Satışı için ise Tarım Bakanlığı’ndan alacağınız organik sertifikası ile rahatlıkla satışını yapabilirsiniz.


Yapılan Yorumlar
  • Serhat dedi ki:

    Solucanlar o kadar hızlı ürüyolar ki bir saatten sonra sizin kontrolünüzde çıkıyor tecrübe sahibi olarak yazıyorum gerçekten üretim hızınız çok yüksek fakat satış konusunda da iyi olursanız güzel paralar kazanabilirsiniz.

Bir Yorum Yapın