Amerika Şoför Alımı ve Başvuru Formu

 Amerika Şoför Alımı ve Başvuru Formu

Amerika Şoför Alımı ve Başvurusu

Amerika’da Türklere iş imkanı arasında da çok sık öne çıkan şoför alım ilanları içim adayların belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Yurt dışı iş imkanları arasında son dönemde talebin arttığı şoför alımlarına ilişkin detaylar ise geniş bir kesim tarafından merak ediliyor. Özellikle pandemi süreci sonrasında nakliyede yaşanan sorunlar takip eden dönemde yaşana enerji krizi ve diğer ekonomik nedenlere bağlı olarak şoför istihdamına olan ihtiyacı artırmıştır. Uzun yol tır şoförü, taksi şoförü veya özel şoför gibi farklı kadrolarda alım gerçekleştirilmeye devam ediyor.
Amerika diğer birçok ülkeye nazaran çok sayıda yabancı uyruklu vatandaşa ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle özellikle ihtiyacın çok olduğu meslek grupları için vize süreçleri de nispeten daha kolay bir şekilde tamamlanabilmektedir. Amerika şoför alımı ve başvurusu için öncellikli olarak temel şartların sağlanması gerekmektedir. İyi bir şoför olmak, az da olsa araçlardan anlamak ve ilgili araçlar için elbette sürücü belgesinin niteliğinin yeterli olması gerekmektedir. Şoför alım ilanında yer verilen şartları sağlayan tüm adayların rahatça başvurularını gerçekleştirmeleri mümkündür.


Amerika Tır Şoförü Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika iş ilanları arasında tır şoförü alım ilanları ilk sıralarda yer almaktadır. Ağırlıklı olarak yabancı uyruklu kişiler arasında bu tür işlere alım yapılması sayesinde Türkiye’den de çok sayıda kişinin söz konusu ilanlara başvuru yaptıkları görülüyor. Farklı yöntemler ile Amerika tır şoförü iş başvurusu yapılması mümkündür. Dünyanın en geniş topraklarından birine sahip Amerika’da, uzun yol şoför arayışları her zaman bulunuyor. Başvuru yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak yerel veya ulusal firmalar ile doğrudan iletişime geçerek davet üzerine başvurularını yapmaları mümkündür.
Yurt dışı iş ilanlarına başvurmak için ayrıca aracı birçok firmada destek sağlamaktadır. Özellikle vize alma sürecinde bu firmaların desteği dikkat çekmektedir. Tır şoförü başvurunda bulunmak için deneyim sahibi olmak son derece önemlidir.

Amerika tır şoförü iş ilanlarını görüntülemek için şu platformlar ziyaret edilebilir:

  • Covenant Transport
  • Hırıng Drivers Now
  • Bıg Truck Driving Jobs
  • All Trucking
  • Fınd A Trucking Job

Aynı anda birçok farklı lojistik firmasının iş ilanını görüntüleyebilir ve başvurularınızı iletebileceğiniz iletişim adreslerini de görüntüleyebilirsiniz. İnternet üzerinden birçok alternatif iş ilanını da inceleyerek istediğiniz yönde bir kariyer planlaması da yapmanız mümkündür.

Amerika Tır Şoförü Olma Şartları Nelerdir?

Büyükelçilik iş ilanları başta olmak üzere ABD’de Türkler için şoförlük iş ilanları aktif olarak duyurulmaktadır. Söz konusu aktif iş ilanlarına başvuru yapmak için elbette belirli şartların sağlanması gerekmektedir.

Bu belirli şartlar arasında şunlar ön plana çıkmaktadır:

  • 21 yaşını doldurmuş olmak,
  • Uluslararası geçerli ve tır kullanmaya izin veren ehliyete sahip olmak,
  • Uzun yol tır kullanımına uygun sağlık raporuna sahip olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak,
  • Sabıka kaydının ve trafik geçiminin temiz olması vb.

İşe alım ilanları arasında Amerika’da tır şoförü alımı yapacak lojistik firması tarafından ayrıca farklı şartlar da aranabilmektedir. Şoför alımına ilişkin adayların bu belirlenen genel şartları sağlamaları halinde başvuru yapabilecekleri platformları ziyaret ederek Amerika’da şoför alımları için ilgili kişilerle iletişime geçebilirler. Amerika şoför alımı ve başvurusu yapan adayların ilgili kurumlar tarafından onaylanmasının ardından vize sürecini de tamamlayarak Amerika’da çalışmaya başlamaları mümkündür. Şoför iş ilanlarının yanı sıra diğer farklı meslek gruplarında da benzer süreçler işleyecektir.

Amerika Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

ABD çalışma vizesi almak için belirli katı kurallar sunmaktadır. Şoför başta olmak üzere diğer birçok farklı meslek grubu için adayların hem ilgili iş için belirlenen özel şartları taşımaları hem de ülkede çalışma vizesi almak için belirlenmiş genel şartları da taşımaları gerekmektedir. Ayrıca eyaletlere göre de belirlenen bazı temel şartların bu kapsamda karşılanması gerekecektir. ABD’de tır şoförü olmak isteyenlerin mutlaka şoför vizesi almaları gerekmektedir. Yurt dışı temsilcilikleri ile iletişime geçerek, başvuru yapılan ve kabul edilen iş ile ilgili gerekli resmi yazışmaların da yapılması ile vize alma süreci kolaylaşacaktır.
Belirli düzeyde İngilizce bilgisinin de olması artı sağlayacak önemli bir etkendir. Hem daha kolay iş bulmak ve iletişim kurmak hem de vize alma gibi temel resmi süreçleri kolayca tamamlamak için yabancı dil bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır. Başvurusu süreci ortalama 15 günden fazla sürebilir.

Amerika’da Tır Şoförü Olmak İçin Gerekli Belgeler Neler?

Amerika tır şoförü olma şartları karşılanarak gerekli belgeler ile başvuru adımlarının sağlanması mümkündür. Bu kapsamda hem vize işlemleri hem de yurt dışı personel alımına ilişkin başvuru yapılan kuruma bazı belgelerin verilmesi gerekebilir.

Amerika şoför alımı ve başvurusu için gerekli belgelerden bazıları şunlardır:

  • ABD şoför vizesi,
  • Harç ücreti,
  • Pasaport,
  • Biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus cüzdanı,
  • Sağlık raporu,
  • Sürücü belgesi,
  • SRC sertifikası,
  • Davetiye,
  • Banka hesapları dökümü vb.

Başvuru yapan adaylardan farklı belge ve bilgiler de talep edilebilmektedir.


Yapılan Yorumlar
  • murat dedi ki:

    merhaba verdiyınız faydalı bilgiler için çok teşekür ederim diyelimki ben bir lojistik firmasından iş sözleşmesi yaptım vize başyurusunda bulundum sizin yukarıda bahsetiyiniz koşuları karşılıyorum peki ingilizce çarti veye sertıfıkası istiyorlarmı istiyorlasada hangi derecede olması lazım şanlıurfadan sevgi ve saygılarımı sunarım

Bir Yorum Yapın