İnternette Müşteri Yorumlarına Nasıl Cevap Verilmeli?

 İnternette Müşteri Yorumlarına Nasıl Cevap Verilmeli?

İnternette Müşteri Yorumlarına Nasıl Cevap Verilmeli, İnternet, kuşkusuz her türden ve her türlü farklı düşünceden insanların giriş yaptığı, kullandığı, belki de alışveriş yaptığı bir mecra. Uzun yıllardan beridir de internet üzerinden alışveriş yani e-ticaret grafiği artış gösteriyor. Her geçen gün internet üzerinden ticare daha fazlalaşıp, satış yapan platformlar da artıyor. Kişiler, kurumlar, kendi web siteleri üzerinden, sosyal medya platformları üzerinden veya pazar yeri ismi verilen platformlar üzerinden de ürün, servis veya hizmetlerini satıyor. Peki ürüne, firmanıza veya hizmetinize karşı yapılan yorumlara, yani online müşteri yorumlarına nasıl cevap verilir?

Online Müşterilere Cevap Vermek

Artık internet her çeşit ürün veya hizmetin satıldığı bir mecra haline geldi. Kullanıcılar açısından, internet üzerinden alışveriş işlemi yapmak, normal işleme göre çok daha hızlı ve sağlıklı. Tabii satış yapan kişi veya kurumlar içinde böyle. Fakat internet üzerinden alışveriş işleminin, normal ticarete göre handikapları da bulunuyor. Örneğin normal ticarette, müşterinizin olumsuz bir düşüncesi çok fazla yayılmazken, internet üzerinde herkesin görebileceği olumlu veya olumsuz yorum bırakabiliyor. Bu sebeple, her müşterinin veya her potansiyel müşterinin, olumsuz yorum bırakabileceğini düşünerek, satışlarımızı ve müşteri ilişkilerimizi sağlıklı şekilde tutmalıyız. Olumlu veya olumsuz gelen müşteri yorumlarına veya sorularına, yorumlara güzel cevaplar vererek yanıtlamalıyız. Müşterilerinizden gelen yorum veya sorulara aşağıdaki kriterler eşliğinden cevap vermelisiniz.

Olumlu Veya Olumsuz Yorum

Unutmayın, ne kadar haklı olursanız olun, müşteri her zaman haklıdır sözünü şiar edinin. Zira olumsuz bir yoruma vereceğiniz negatif bir cevap bir daha silinmeyecek yaralara yol açabilir. Sizden kaynaklanmayan bir hata dahi olsa, müşteriniz size sinirlenip, olumsuz yorumlar yazabilir.

Ayrıca Borsada Kime Yatırım Yapmalıyız? adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Cevap Verirken Sakin Olun

Olumlu yorumlara cevap vermekte herhangi bir problem yok. Asıl önemli olan, olumsuz yorumlara cevap verirken ki tavrınız olacaktır. Konu ne olursa olsun, her zaman sakin kalarak cevaplarınızı verin. Stresli bir şekilde verdiğiniz cevap, hem müşterinizi incitmeye hem de diğer potansiyel müşterilerinizi kaçırmanıza sebebiyet verebilir.

Hızlı Cevap Verin

Müşteriler her zaman hızlı firma ve iş yerlerini sever. Bu yüzden mümkün mertebe, sorulara ve yorumlara hızlı cevap verin. Yapılan yorumlara bir veya iki iş günü içerisinde cevap yazmaya çalışın. Ne kadar hızlı olursanız, müşterileriniz o kadar mutlu olacaktır. Mutlu olan müşterileriniz ise ücretsiz şekilde sizin reklamınızı yapacaktır.

Kurumsal Dilden Vazgeçmeyin

Ne olursa olsun, müşteriniz hangi tarzda konuşursa konuşsun, online yorumlara yanıt verirken kurumsal dilden vazgeçmeyin. Eğer belirli bir tarz üzerinde gitmiyorsanız, müşterinize her zaman siz ifadesi ile yaklaşın. Her zaman düzgün bir dil kullanıp, imla kurallarından taviz vermeyin.

Müşterilerinize Teşekkür Edin

Olumlu veya olumsuz dahi yorum yapsa, müşterilerinize teşekkür etmekten imtina etmeyin. Hatta cümlenize başlarken, ilk olarak teşekkür edin. Bu, müşterinizin cevabınızı okurken kendisini iyi hissetmesini sağlayacaktır.


Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın